Vaikų dantų valymo kalendorius: veiksminga priemonė padedanti įprasti reguliariai valytis dantukus (atsisiųskite kalendorių)

Visi odontologai ir burnos higienistai vieningai sutaria, kad teisingų burnos valymo įgūdžių vaikus turi išmokyti tėvai. Svarbu suprasti, kad tai, ką vaikai išmoksta vaikystėje, jie kartu su savimi nešasi per visą gyvenimą, tad jeigu tėvai savo vaikams dar vaikystėje neįdiegia dantų valymo įgūdžių, vargu ar suaugę jie taisyklingai prižiūrės savo burnos ertmę ir supras to svarbą.

Taip pat, visi tėveliai turėtų žinoti, kad pieniniai vaikų dantukai yra itin pažeidžiami ir genda daug greičiau negu nuolatiniai dantys, todėl taisyklinga jų priežiūra yra itin reikalinga siekiant nepakenkti nuolatinių dantų užuomazgoms žandikaulyje. Pakankamai dažnai pasitaiko, kad nuolatiniai vaikų dantukai išauga jau pažeisti, o tai greičiausiai nutinka dėl pieninių dantų nepriežiūros.

Mūsų specialistai sukūrė vaikų dantukų valymo kalendorių. Tai puiki priemonė ne tik vaikams, bet ir tėveliams įprasti valytis dantukus reguliariai du kartus per dieną - ryte ir vakare. Šį žemiau pateiktą kalendorių galite atsisiųsti ir atsispausdinti, o už kiekvieną įveiktą savaitę vaiką galite paskatinti smulkia dovanėle. Kalendorių galite naudoti tiek mėnesių, kiek jūsų manymu yra reikalinga, nes ne visuomet vaikams įgūdžius pavyksta įdiegti per keturias savaites. 

[Atsisiųsti kalendorių]

 

Taip pat, mūsų bloge yra ir kitų su vaikų dantukų priežiūra susijusių straipsnių. Kviečiame paskaityti!

8 dalykai, kuriuos tėvai turėtų žinoti apie savo vaikų dantų priežiūrą

8 patarimai vaikų dantų valymui ugdyti