"Solo" profilaktikos programa: dvi priemonės padedančios išsaugoti sveikus dantis ir dantenas

Ar kada pasvajojate apie tai, kad jūsų dantenos niekada nekraujuotų, nevargintų uždegimas ir nereikėtų palikti krūvos pinigų odontologo kabinete, tvarkant ėduonies pažeistus dantis? Valotės dantis kiekvieną dieną, tačiau apsilankius pas burnos priežiūros specialistą išgirsti žodžiai apie burnos būklę bei priežiūrą vis tiek nedžiugina? Tuomet šitas straipsnis pakeis jūsų kasdienius įpročius ir pas burnos priežiūros specialistus reikės apsilankyti tik profilaktiškai. Susipažinkite su SOLO profilaktikos programa.

Kuom SOLO programa gali jums padėti?

Valote dantis šepetėliu ir dantų pasta du kartus dienoje, tačiau jūsų dantenos vis tiek kraujuoja, yra paraudusios, paburkusios, skundžiatės dantenų ir dantų jautrumu ar sklindančiu nemaloniu kvapu iš burnos? Viso to priežastis tikriausiai yra netaisyklinga arba nepakankama individuali burnos higiena. Esant šiems simptomams, SOLO programa gali ženkliai pagerinti jūsų burnos ir dantų sveikatą. Na, o jeigu jūsų dantys yra sveiki, tokia programa padės ir toliau palaikyti nepriekaištingą dantų švarą ir sveiką jų būklę.

Kas yra SOLO profilaktikos programa?

SOLO profilaktikos programa - sveikų dantų bei dantenų paslaptis. Šią programą sukūrė šveicarų ir vokiečių odontologai, kurios tikslas - valyti kiekvieną dantį atskirai. SOLO programa yra paremta dantų valymu su:

Ką atlieka SOLO profilaktikos programa?

Mokslininkų teigimu, 95% visų bakterijų yra ant dantų paviršių, o likusi dalis bakterijų gyvena giliose dantų vagelėse. Įprastu dantų šepetėliu nėra įmanoma pasiekti pačių giliausių vagelių ir jas išvalyti, todėl ir prasideda dantų ėduonis.

SOLO programos pagrindinis principas yra kiekvieno danties atskiras nuvalymas pasiekiant net ir giliausias dantų vageles. Ar norėdami nuvalyti nešvarius batus sustatote juos į eilę ir visus valote iškart? Turbūt taip niekas nedaro. Juk valome kiekvieną batą atskirai. Toks principas turėtų būti taikomas ir valantis dantis. Apnašas turi būti nuvalomas nuo kiekvieno danties atskirai, nepamirštant išvalyti ir tarpo tarp dantų – tarpdančio.

Norint palaikyti burnoje švarą, neretai būna taip, kad dantų šepetėlį paspaudžiame tikėdamiesi geresnio valymo rezultato. Dėl to gali atsirasti dantų bei dantenų jautrumas. Taip pat negrįžtamas dantų emalio pažeidimas – nutrynimas. Tačiau, būtent SOLO dantų valymo priemones, dėl savo vokiškos bei šveicariškos kokybės, efektyviai nuvalo apnašą ir nepalieka dantų valymo defektų.

SOLO  profilaktikos programa pašalina apnašą net iš sunkiausiai prieinamų paviršių, tokių kaip krūminiai, protiniai dantys, netaisyklingai išdygę dantys, tarpai tarp ištrauktų dantų, liežuvinės bei gomurinės dantų pusės. Priemonės puikiai tinkamos valymui aplink vainikėlius, implantus, retencines vielutes ar net breketus.

Kaip vykdyti SOLO programą?

SOLO programa susideda iš dviejų priemonių naudojimo – vieno danties ir tarpdančių šepetėlių.

Apie „Solo Swing“ vieno danties šepetėlį

„Solo Swing“ vieno danties šepetėlis turi mažą galvutę ir yra pritaikytas vienam dančiui, tad su juo patogiai nuvalysite dantį iš visų pusių. Naudodami šį šepetėlį išvalysite net ir tas vietas, kurių įprastas dantų šepetėlis nepasiekia. „Solo Swing“ vieno danties šepetėlis yra universalus ir tinkantis visiems.

Vieno danties šepetėliu dantis rekomenduojama valyti vakare po tarpdančių ir dantų valymo šepetėliu bei pasta. Šiuo šepetėliu kiekvienas dantis yra valomas atskirai, dantų pastos naudoti nereikia. Spustelkite šepetėlį prie danties taip, kad išsiskleistų šereliai ir lengvu C formos judesiu valykite dantį pagal dantenų liniją 3 - 4 kartus.

Apie „Solo Stix“ tarpdančių šepetėlius

„Solo Stix“ šepetėliais tarpdančius valykite vakare prieš dantų valymą dantų šepetėliu ir pasta. Jų naudojimas niekuo nesiskiria nuo kitų tarpdančių šepetėlių naudojimo, tačiau svarbu žinoti, kad tinkamą tarpdančių šepetėlių dydį jums turi parinkti burnos higienistas dirbantis su SOLO programos priemonėmis.

Dažnai pasitaiko, kad kiekvienam tarpdančiui yra parenkamas vis kito dydžio tarpdančių šepetėlis. Taip nutinka todėl, kad tarpdančiai yra skirtingų dydžių, o norint efektyviai juos išvalyti, turime naudoti ir skirtingų dydžių šepetėlius. Jei naudosite per didelio dydžio šepetėlį – galite sutraumuoti dantenas, tačiau jeigu bus naudojamas per mažo dydžio tarpdančių šepetėlis – tarpdantis bus nepakankamai gerai išvalytas, dantenos toliau kraujuos ir problemos nedings. Todėl dėl jums tinkamo tarpdančių šepetėlio dydžio parinkimo, rekomenduojame kreiptis į burnos higienistą dirbantį su SOLO programa.

Kokių ligų padeda išvengti SOLO programa?

Šios programos kūrėjų teigimu bei atliktais tyrimais pacientams, kurie serga periodontitu, pasinaudojus šia programa per dvi savaites sumažėja problemų pasireiškimas burnoje net 40%, o po 4 mėn. kasdienio taikymo šios programos – net 95-100%.

Būtent taikant SOLO profilaktikos programą jūs išvengsite gingivito (dantenų uždegimo), periodontito, dantų ėduonies bei blogo burnos kvapo. Jeigu jau sergate gingivitu ši valymo metodika padės susigražinti sveiką burnos būklę. O jeigu jau sergate periodontitu – sustabdysite ligos progresavimą ir išsaugosite nuosavus dantis ilgiau.

Svarbu yra taikyti abi šios programos priemones, tiek vieno danties šepetėlį, tiek skirtingų dydžių tarpdančių šepetėlius. Naudojantis taisyklingai šia programa yra užkertamas kelias 70% visų ėduonies ir 100% periodontito atvejų.

Ar galima naudoti kitų gamintojų priemones?

Žinoma! Tačiau svarbu, kad kitų gamintojų priemonės būtų tokios pat kokybiškos bei dantis tausojančios, kaip ir SOLO, kadangi dantų valymas su netinkamomis priemonėmis, taip pat turi įtakos dantų gedimui bei dantenų kraujavimui.

Mūsų el. parduotuvėje galite rasti įvairių gamintojų kokybiškas priemones, kurias kruopščiai atrinko mūsų komandoje dirbantys burnos higienistai. Jeigu turite kitus, savo mėgstamus vieno danties ar tarpdančių šepetėlių gamintojus, SOLO programą galite vykdyti ir su jais.

Vieno danties šepetėlius galite įsigyti mūsų el. parduotuvėje.

Tarpdančių šepetėlius galite įsigyti mūsų el. parduotuvėje.

 

Apibendrinant visa šią programą, jeigu jau pasiryžote pagaliau atsisakyti nemalonaus burnos kvapo, kylančio dėl dantenų uždegimo, nebenorite dantenų kraujavimo ir paburkimo bei nebenorite patirti skaudančio danties jausmo – kreipkitės į odontologijos kliniką, kuri dirba su SOLO profilaktikos programos priemonėmis. Vizito metu jums bus parodyta, kaip taisyklingai naudotis vieno danties šepetėliu bei parenkami tinkamo dydžio tarpdančių šepetėliai. Nelaukite kol burnos problemos taps pagrindinėmis bėdomis jūsų gyvenime – pradėkite kelią sveikos burnos link jau šiandien.

 

Straipsnio autorė: burnos higienistė Greta Košė.