Balti ir estetiški moters dantys

Jeigu Jums bus atliekama estetinė dantų plombavimo procedūra arba esate nesenai ją atlikę, štai keletas patarimų, kurių pagalba estetiškai plombuoti dantys tarnaus ilgus metus, išliks balti bei spindintys:

Kaip elgtis plombavimo dieną? Rekomenduojama vengti dažančių produktų, tokių kaip: kava, kakava, arbatos, raudonasis vynas, energetiniai ir gazuoti gėrimai, burokėliai, mėlynės, sojos padažai ir kiti maisto produktai, kurie gali dažyti dantis. Taip pat nesidažykite lūpų vazelinu su spalva ar lūpų dažais. Neišsigąskite jei po atlikto estetinio dantų plombavimo kai kuriuos garsus tarsite sunkiau. Adaptacinis laikotarpis gali trukti iki 2 savaičių.

Kas kiek laiko reikia atvykti apžiūrai?  Rekomenduojama praėjus dviems savaitėms po plombavimo atvykti kontrolinei apžiūrai ir plombų poliravimui.

Kokia yra estetiškai plombuotų dantų individuali burnos higiena? Turint estetiškai plombuotus dantis išlieka tie patys dantų valymo principai: dantis valykite minkštu dantų šepetėliu arba  elektriniu ultragarso dantų šepetėliu, dantų valymą atlikite 2 kartus dienoje, nepamirškite kruopščiai išsivalyti tarpdančių bei atlikti liežuvio valymą. Kaip papildomą priemonę galite naudoti profilaktinius burnos skalavimo skysčius su aktyviu deguonimi, vieno danties šepetėlį. Svarbiausia – dantų pastos abrazyvumas neturi viršyti 70 (RDA). Didesnio abrazyvumo dantų pastos yra šiukščios ir gali subraižyti plombų paviršių, dėl ko plombos praranda blizgumą, pradeda labiau kaupti apnašą. Venkite ir balinančių dantų pastų, dantų pastų su soda, žolelėmis ar chlorheksidinu.

Kas kiek laiko rekomenduojamas plombų poliravimas? Rekomenduojama bent kartą metuose apsilankyti pas odontologą apžiūrai bei plombų poliravimui, kad plombos įgautų pirminį blizgesį ir būtų panaikintos pigmentinės apnašos.

Kas kiek laiko reikia atlikti profesionalią burnos higienos procedūrą? Profesionalią burnos higienos procedūrą rekomenduojama atlikti kas 6 mėnesius arba taip, kaip rekomenduoja Jūsų burnos priežiūros specialistas. Rinkitės tokią procedūrą, kurios metu yra naudojama ne soda, o glicinas arba eritritolis, nes šios medžiagos yra saugios plombinei medžiagai, išsaugo jos ilgaamžiškumą ir nebraižo paviršiaus.

Kaip elgtis jeigu griežiate dantimis? Jei jaučiate, kad griežiate dantimis arba stipriai sukandate rekomenduojama miego metu užsidėti specialią bruksizmo (apsauginę) kapa. Tokiu būdu apsaugosite estetines plombas nuo galimo skilimo bei greito nusidėvėjimo.

Kokia turi būti mityba, turint estetinį dantų plombavimą? Mityba neturėtų pasikeisti, svarbiausia venkite kąsti labai kietą maistą, kad išvengtumėte estetinės plombos skilimo.

Kaip elgtis, jeigu pastebėjote, jog galimai nuskilo estetinė plomba? Jeigu pastebėjote nuskilimą arba jaučiate nemalonų diskomforto jausmą ar aštrumą, būtinai kreipkitės į savo gydytoją.

Ką daryti, jeigu po estetinio plombavimo atsirado dantų jautrumas? Jei po atliktos procedūros pastebėjote, kad atsirado dantų jautrumas, rekomenduojama naudoti specialias dantų pastas. Jei dantų jautrumas labai stiprus, naudokite specialius remineralizuojančius ir dantų jautrumą mažinančius gelius. 

Būtinos priemonės asmeninei burnos higienai turint estetinį plombavimą:

Kitos rekomenduojamos priemonės: