Vyresnio amžiaus moteris turinti baltus ir estetiškus dantis

Jeigu nutiko taip, kad pradėjote nešioti išimamus dantų protezus svarbu nepamiršti, kad apnašos ant protezų kaupiasi lygiai tai pat, kaip ir ant natūralių dantų, todėl labai svarbu kruopščiai valyti protezus, norint, kad jie ilgai tarnautų ir neprarastų savo estetinės  išvaizdos. Štai keletas patarimų, kaip tai atlikti:

Kaip valyti išimamus dantų protezus? Išimami dantų protezai yra valomu kietu dantų šepetėliu ir neabrazyvia (iki 70 RDA) dantų pasta arba geliu. Neabrazyvi dantų pasta yra svarbu tam, kad nesubraižytumėte protezų paviršiaus.

Kaip prižiūrėti nuosavus dantis, turint išimamus dantų protezus? Individuali burnos higiena turėtų būti įprasta: valykite dantis du kartus dienoje, ryte ir vakare, minkštu dantų šepetėliu arba elektriniu ultragarso šepetėliu, naudokite dantų pasta pagal Jūsų esamą burnos būklę, nepamirškite kruopštaus tarpdančių valymo bei valykite liežuvį.

Kaip mirkyti dantų protezus? Išvalius dantų protezus su dantų šepetėliu ir dantų pasta, rekomenduojama mirkyti specialiame tirpale. Kiek laiko mirkyti nurodo pats gamintojas. Svarbiausia po mirkymo nuplaukite protezus po tekančiu vandeniu.

Kur laikyti protezus per naktį? Išsiėmus dantų protezus prieš einant miegoti juos išvalykite ir nusausinę laikykite specialioje dėžutėje.

Kas kiek laiko reikia apsilankyti pas gydytoją? Rekomenduojama pirmaisiais metais kai nešiojate išimamus dantų protezus lankytis kas 6 mėnesius arba taip, kaip rekomenduoja Jūsų gydytojas.

Higienos priemonės protezų priežiūrai:

  • Protezų valymo šepetėlis arba kietas šepetėlis prailgintais šereliais;
  • Protezų valymo gelis arba švelni dantų pasta tinkanti protezų valymui (RDA <70);
  • Protezų mirkymo skystis arba vandenyje tirpios tabletės skirtos protezų mirkymui;
  • Protezų prisitvirtinimą gerinantys klijai.

Priemonės asmeninei burnos higienai namuose:

Kitos rekomenduojamos priemonės: