Vyras ir moteris su baltais ir estetiškais dantimis

Jeigu turite protezuotus dantis štai keletas patarimų, kurie padės išlaikyti protezuotų dantų ilgaamžiškumą bei blizgumą:

Kaip prižiūrėti protezuotus dantis?

Laikykitės įprastos burnos priežiūros principų: valykite dantis du kartus dienoje, ryte ir vakare, minkštu dantų šepetėliu arba elektriniu ultragarso šepetėliu, atlikite kruopštų tarpdančių valymą, nepamirškite nuvalyti liežuvio ir kaip papildomą priemonę galite naudoti profilaktinį burnos skalavimo skystį. Svarbiausia atkreipti dėmesį į dantų pastą. Ji turėtų būti be fluoro arba fluoro kiekis ne didesnis nei 200 ppm vienetų (jeigu turite implantų). Ypač tinkamos dantų pastos, kurios savo sudėtyje turi gerųjų bakterijų, fermentų, aktyvaus deguonies ar įvairių žolelių ekstraktų.

Kaip prižiūrėti tiltus ir vainikėlius?

Turintiems tiltų ir vainikėlių yra būtina labai kruopšti tarpdančių priežiūra, o turintiems tiltus reikia nepamišti išvalyti ir tarpinės dalies. Tai padaryti galima su specialiu tarpdančių siūlu, kurio galai yra stangrūs, o vidurys turi puresnę dalį, kurios dėka labai gerai pašalinamas apnašas. Norint pasiekti maksimaliai gerų valymo rezultatų rekomenduojamas tarpdančių irigatorius.

Kas kiek laiko reikia atlikti profesionalios burnos higienos procedūrą turintiems protezuotus dantis?

Profesionalios burnos higienos procedūrą rekomenduojama atlikti kas 6 mėnesius arba taip, kaip rekomendavo Jūsų burnos priežiūros specialistas. Turint riziką sirgti periodonto ligomis, rekomenduojama higienos procedūrą atlikti kas 3-4 mėnesius. Renkantis procedūrą atkreipkite dėmesį, kad būtų naudojama ne soda, o  glicinas arba eritritolis, nes šios  medžiagos išsaugo protezų ilgaamžiškumą ir nebraižo paviršiaus.

Individualios burnos higienos priemonės, turintiems protezų:

Kitos rekomenduojamos priemonės: