Dantų balinimo namuose rizika: odontologų rekomendacijos, kaip ją sumažinti

Pradedant dantų balinimą namuose būtina išsiaiškinti, kurios priemonės yra efektyviausios ir žinoma saugiausios Jūsų dantims. Pagrindinės dantų balinimo priemonės, kurias labai lengvai galima rasti pirkti internete yra balinimo juostelės bei įvairios šviečiančios LED balinimo lempos.

Tokias balinimo priemones dažnai galime matyti kaip naudoja garsūs žmonės ir dalijasi veiksmingu balinimo rezultatu. Tačiau, kodėl burnos priežiūros specialistai šių dantų balinimo priemonių nerekomenduoja?

Kenksminga dantų balinimo priemonių sudėtis

Plačiau paanalizavus tokių balinimo priemonių sudėtį, galima rasti ne tik cheminių medžiagų, kurios yra skirtos balinti audiniams, įvairiausių rūgščių, bet ir pesticidų, kurie yra nuodingi! Todėl visada prieš įsigyjant dantų balinimo priemonę paanalizuokite, kokios medžiagos yra sudėtyje. Taip išvengsite ne vien tik dantų jautrumo, emalio pažeidimų, bet ir apsaugosite savo organizmą.

Dantenų pažeidimo rizika dėl dantų balinimo

Balinamoji medžiaga patenka ne tik ant dantų paviršiaus, bet ir ant dantenų. Tuomet dantenos yra tiesiogiai pažeidžiamos, todėl atsiranda ne tik dantenų jautrumas, paburkimas, kraujavimas, bet gali atsirasti ir žaizdelės, uždegimai bei infekcijos. Taip pat tokį baliklį jūs lengvai nuryjate kartu su seilėmis ir jis patenka į jūsų organizmą.

Burnos priežiūros specialisto įvertinimo svarba prieš balinant dantis

Būtina prieš dantų balinimą ne tik atlikti profesionalią burnos higienos procedūrą, kad būtų pašalintos minkštos, kietos bei pigmentinės apnašos, bet ir pasikonsultuoti su specialistu, koks dantų balinimo būdas Jums yra tinkamiausias. Taip pat burnos priežiūros specialistas įvertina Jūsų burnos būklę, apžiūri ar nėra ėduonies pažeistų dantų, jautrių kaklelių, dantenų uždegimo ar kitų problemų, kurios tik apsunkintų visą balinimo procesą.

Populiarių namų sąlygomis naudojamų dantų balinimo metodų pavojai

Žinoma, yra ir daugiau populiarių dantų balinimo priemonių skirtų balinti dantis namuose. Burnos skalavimas kokoso aliejumi, vandenilio peroksido, citrinos rūgšties tirpalu, banano žievės įtrinimas į dantų paviršių ir daug kitų.

Turbūt labiausiai paplitęs būdas - dantų valymas su maistine soda. Išsivalius dantis jaučiamas švaros pojūtis, dantys atrodo šviesesni, tačiau yra ir kita medalio pusė – nutrintas dantų emalis ir pažeistos dantenos. Soda yra labai abrazyvi medžiaga, todėl valant ja dantų tikrai neišbalinsite, o tik pašalinsite susikaupusias apnašas ant dantų paviršiaus ir prisidarysite daugiau žalos nei naudos. Nors dantenos po valymo su maistine soda ir sugis, tačiau dantų emalio jau nebeatstatysite.

Dantų kapos - efektyvus bei saugus dantų balinimas namuose

Taigi, jei tikrai norite efektyvaus bei svarbiausia saugaus dantų balinimo namuose, reikėtų kreiptis į burnos priežiūros specialistus ir įsigyti dantų balinimo kapas. Svarbiausia, kad kapos būtų pagamintos būtent pagal Jūsų dantų formą. Tuomet su specialisto rekomenduotu dantų balinimo geliu galite saugiai bei efektyviai balinti dantis namuose bei pasiekti norimo rezultato.