Balti moters dantys

Jeigu jūs atlikote dantų balinimo procedūrą burnos higienisto kėdėje, svarbu žinoti, kaip taisyklingai prižiūrėti dantis namuose ir kokių taisyklių laikytis, kad išgautas dantų baltumas būtų užfiksuotas ir išsilaikytų kuo ilgiau. 

Kaip elgtis po dantų balinimo procedūros:

  1. Jeigu jūsų netenkina pasiektas dantų baltumas higienisto kėdėje, pasikonsultuokite su savo odontologu dėl dantų balinimo pratęsimo namuose naudojant individualiai jums pagamintas balinimo kapas.

  2. Dvi savaitės po dantų balinimo procedūros naudokite dantų paviršių remineralizuojančią dantų pastą. Po dantų balinimo procedūros dantų paviršius tampa išsausėjęs, praradęs drėgmę ir blizgesį. Remineralizuojanti dantų terapija padeda atstatyti paviršiaus drėgmės balansą, įsitvirtinti baltai spalvai dantų paviršiuje, sugrąžinti emalio blizgumą.

    > Remineralizuojančios dantų pastos


  3. Jeigu po dantų balinimo procedūros susidūrėte su dantų jautrumu, rekomenduojama naudoti dantų jautrumą mažinančias burnos priežiūros priemones. Norint pašalinti nestiprų dantų jautrumą, jums gali pakakti specialios dantų pastos, o jeigu susidūrėte su stipriu jautrumu, rekomenduojama įsigyti specialius dantų jautrumą mažinančius gelius.

    > Dantų pastos jautriems dantims
    > Dantų ir dantenų geliai

  4. Svarbu žinoti, kad dantys po balinimo procedūros yra ypatingai linkę kaupti pigmentines apnašas, tad dvi savaites po šios procedūros stenkitės nerūkyti bei nevartoti produktų, kurie dažo dantis: ryškių spalvų vaisių ir daržovių, sulčių, gazuotų, energetinių ir kitų ryškių spalvų gėrimų, raudono vyno, kavos, kakavos, tamsių padažų bei kitų produktų, kurie savo sudėtyje turi natūralių ar cheminių dažiklių.

  5. Taisyklinga asmeninė burnos higiena namuose bei teisingas burnos priežiūros priemonių pasirinkimas, jums taip pat gali padėti išlaikyti dantų baltumą ilgesnį laiką.

Burnos higienistai rekomenduoja šias burnos priežiūros priemones:

  1. Minkštas dantų šepetėlis arba elektrinis ultragarso dantų šepetėlis;
  2. Dantų pasta pagal esamą dantų ir burnos būklę;
  3. Tarpdančių šepetėliai, siūlas, elektrinis irigatorius;
  4. Liežuvio valiklis;
  5. Vieno danties šepetėlis;
  6. Burnos skalavimo skystis.