Kaip išsirinkti tinkamą dantų pastą

Dažnas vartotojas naudoja pastą ne pagal savo burnos būklę taip sukeldamas riziką pakenkti savo dantims. Taip atsitinka, nes pirkėjai perskaitę reklamoje ar aprašyme „balinanti“, „stiprinanti dantų emalį“, „antibakterinė“ ar „jautriems dantims“ galvoja, kad tai yra universalu, tačiau skirtingos pastos turi ir skirtingas sudėtis, todėl jos tinka ne visoms burnos būklėms. Taip pat, labai svarbu paminėti, kad ne pagal paskirtį naudojama dantų pasta gali ne tik nesuteikti pageidaujamo rezultato, bet ir pakenkti žmogaus dantims, todėl tokia priemonė turi būti perkama atsakingai.

Pavyzdžiui, jeigu Jūsų dantenos kraujuoja, tai tinkamiausios dantų pastos būtų antibakterinės, o jei dažnai tenka apsilankyti pas gydytoją odontologą dėl atsirandančio dantų ėduonies, tai greičiausiai jums reikėtų rinktis dantų pastas su fluoru, kuris atlieka ėduonies profilaktiką.

Kaip išsirinkti geriausia dantų pasta skirtą būtent jums?

Visų pirma turite suprasti, kad dantų pastos yra parenkamos pagal skirtingas burnos būklės indikacijas. Žemiau pateikiame burnos būklių sąrašą, kurios yra suskirstytos pagal prioritetą (išvardinta nuo svarbiausio iki mažiausiai reikšmės turinčio):

  • Ar laukiatės?
  • Ar turite implantų?
  • Ar turite estetinių plombų?
  • Ar sergate dantenų uždegimu ar periodontitu?
  • Ar jūsų emalis turi pažeidimų?
  • Ar turite jautrius dantis?
  • Ar esate po dantų balinimo procedūros?
  • Ar nešiojate breketus?
  • Ar jūsų burna sausėja?
  • Ar turite sveikus dantis?
  • Ar norite balinančio produkto?

Renkantis dantų pastą, turite savęs paklausti aukščiau išvardintų klausimų. Kada jūsų atsakymas bus “taip”, tuomet sužinosite savo pirminę burnos būklės indikaciją. Taigi, renkantis dantų pastą mūsų parduotuvėje tokią dantų pastų kategoriją ir pasirinkite. Pavyzdžiui, asmuo, kuris renkasi teisingą dantų pastų kategoriją nesilaukia, implantų nenešioja, tačiau turi estetinių plombų. Tokiu atveju asmuo turi rinktis “Dantų pastos turintiems estetinį  plombavimą”.

Kaip išsirinkti dantų pastą, jeigu turite daugiau negu vieną burnos būklės indikaciją?

Esant daugiau negu vienai burnos būklės indikacijai, rinkitės tokią, kuri yra aukščiausiai pagal sudarytus prioritetus, o atsidariusiame prekių kataloge, filtre (kompiuterio ekrane - kairėje pusėje, išmaniojo telefono ekrane - virš prekių katalogo) Paskirties skiltyje, varnele sužymėkite ir toliau sekančias burnos būklės indikacijas. 

Jeigu asmuo turi implantą ir serga dantenų uždegimu, jis pagal sudarytus prioritetus renkasi “Turintiems implantų” kategoriją, o filtre Paskirties skiltyje papildomai pažymi, kad serga dantenų uždegimu. Taip asmuo mato būtent jam skirtą dantų pastų sąrašą.

Atkreipiame dėmesį, kad balinanti dantų pastos savybė yra mažiausiai reikšmės turinti, kadangi dantų pastas turime rinktis ne pagal estetinį jų poveikį, o apie funkcinį. Kodėl tai yra svarbu? Nes nešiojant implantus ir atsitiktinai pasirinkus dantų pastą su fluoru galite sukelti implanto koroziją, turint estetinių plombų ir pasirinkus per daug abrazyvią dantų pastą, galite prarasti plombų blizgumą ir panašiai. Todėl jūsų užduotis yra įsivertinti, kokia jūsų dantų būklė yra pirminė pagal mūsų išvardintus prioritetus ir ją pasirinkti.  

Dantų pastų klasifikacija pagal jūsų burnos būklės indikaciją

Mes suprantame, kad nesant burnos priežiūros priemonių specialistu yra labai sudėtinga skaityti ir suprasti produktų sudėtis. Kad būtų Jums lengviau, visas mūsų asortimente esančias dantų pastas mes suskirstėme pagal jų poveikį ir paskirtį remiantis jų sudėtinėmis dalimis. Mūsų parduotuvėje galite rasti šių dantų pastų grupių suskirstytas pagal pagrindines burnos būkles indikacijas:

Atlikite testą ir sužinokite, kokios dantų pastos jums yra tinkamiausios

Mūsų specialistų tikslas - padėti jums išsirinkti tinkamas burnos priežiūros priemones, todėl sukūrėme trumpą, vienos minutės trukmės testą, kurio pagalba jums bus rekomenduojamos dantų pastos tik pagal jūsų asmeninę dantų būklę. Atlikite testą ir sužinokite, kuri dantų pasta jums tinkamiausia.

Svarbu atsiminti

Jūsų pagrindinė užduotis – įsivertinti savo pirminę burnos būklę ir pasirinkti tinkamą jūsų dabartinę situaciją atitinkančią dantų pastų kategoriją. Nepamirškite, kad dantų pastos pagrindinė paskirtis yra apsaugoti jūsų dantis nuo įvairių ligų ir bakterijų bei nepakenkti jūsų burnos būklei. Netgi pasirinkus gerą ir kokybišką dantų pastą, jūs galite pakenkti savo dantims, jeigu jos sudėtinės dalys yra netinkamos kasdienei jūsų dantų priežiūrai ir valymui.

Jeigu turite daugiau negu vieną burnos būklės indikaciją, vadovaukitės mūsų sudarytais burnos būklės prioritetais, o pasirinkus kategoriją pagal prioritetą, filtracijoje sužymėkite ir kitas burnos būklės indikacijas. Taip pat, mūsų sukurtoje filtracijoje yra galimybė filtruoti dantų pastas ir pagal sudėtines dalis, tačiau tai nėra rekomenduotina, jeigu nežinote, kam yra skirtas kiekvienas iš ingredientų.