Dantų balinimas namuose: balinanti dantų pasta ar balinimo kapos?

Kiekvienas svajojame apie baltą ir spindinčią šypseną. Rodomos reklamos žavi savo pasiūlymais, kad naudojant būtent jų balinančią dantų pastą, pasieksite sniego baltumo šypsenos efektą. Tačiau, ar tikrai to įmanoma pasiekti naudojant dantis balinančią pastą?

Kaip balinanti pasta balina dantis?

Kiekvieną dieną vartojame įvairius maisto produktus bei gėrimus, kurie dėl savo sudėtyje esančių natūralių ar cheminių dažiklių gali keisti dantų spalvą. Taip pat dantų spalvai įtakos turi ir tokie veiksniai kaip rūkymas, alkoholinių gėrimų ar medikamentų vartojimas. Atsiradusios pigmentinės dėmės ant dantų gali būti nuo gelsvos iki tamsiai rudos spalvos, o kartais susidaro net ir juodos dantų apnašos. Balinančios dantų pastos savo sudėtyje turi abrazyvių dalelių, kurių dėka, pigmentinės apnašos yra pašalinamos mechaniškai. Tačiau, svarbu suprasti, kad pašalinamos yra tik ant danties paviršiaus esančios išorinės apnašos, o ne pašviesinama pačių dantų spalva.

Kaip išsirinkti ir kaip naudoti balinančią dantų pastą?

Renkantis balinančią dantų pastą svarbu atkreipti dėmesį į dantų pastos abrazyvumą. Rekomenduojama rinktis balinančias dantų pastas su mažu arba vidutiniu abrazyvumu. Didelio abrazyvumo balinamoji dantų pasta rekomenduojama tik paskyrus burnos priežiūros specialistui.

Nors balinanti dantų pasta ir pašalina pigmentines dėmes, tačiau tokios dantų pastos nerekomenduojama naudoti kiekvieną dieną. Dažnas balinamųjų dantų pastų naudojimas kenkia dantų paviršiui. Nuolatinis abrazyvios dantų pastos mechaniškas trynimas į dantis žaloja emalį, todėl gali sukelti dantų jautrumą bei emalio pažeidimus, kurie bus nebegrįžtami. Taip pat yra pigmentinių dėmių, kurių net ir gera balinanti dantų pasta nepašalins. Tuomet vienintelis būdas jų atsikratyti yra atlikti profesionalią burnos higieną, kurios metu burnos priežiūros specialistas pašalins visus susikaupusius nešvarumus burnoje bei rekomenduos būtent Jums geriausią balinančią dantų pastą.

Kaip balinti dantis namuose?

Nereikėtų nusiminti sužinojus, kad balinančios dantų pastos nebalina dantų. Baltų ir spindinčių dantų efektą namie galima gauti balinantis dantis su kapomis. Balinimas kapomis namuose yra vienas populiariausių ir veiksmingiausių būdų, norint pašviesinti dantų spalvą. Be to, šis balinimo būdas pigesnis bei patogesnis – nereikia derinti vizitų pas burnos priežiūros specialistą ir galite rinktis Jums patogų laiką balinimui. Vienintelis minusas, kad efektas yra pasiekiamas palaipsniui balinant dantis 10 - 14 dienų arba tiek, kiek rekomenduos Jūsų burnos priežiūros specialistas. Tačiau iš kitos pusės, balinant dantis kapomis Jūs galite kontroliuoti dantų spalvos intensyvumą ir balinti dantis iki norimos spalvos rezultato.

Kaip naudoti balinimo kapas?

Visų pirmą, dantų balinimo kapos turi būti pagamintos individualiai Jums, pagal Jūsų dantų anatomiją. Jos turi tvirtai priglusti prie dantų ir niekur nespausti. Dantų kapas Jums pagaminti gali burnos priežiūros specialistas. Vizito metu bus nuimti atspaudai bei įvertinta Jūsų burnos būklė, nustatoma dantų spalva prieš balinimą, parenkamas geriausias Jums tinkantis balinimo gelis bei laikotarpis kiek dienų balinti dantis. Taip pat vizito metu būsite apmokyti kaip taisyklingai naudoti dantų balinimo kapas bei kaip jas prižiūrėti. Neapsigaukite reklamomis, kuriose yra siūlomi neprofesionalūs dantų balinimo rinkiniai, įvairios LED lempos ar balinantys dantų pieštukai. Tokios dantų balinimo priemonės dažnai yra nesaugios, o jų sudėtyje gali būti net rūgščių, kurios pažeis dantų paviršių, sukels didžiulį dantų jautrumą bei pažeis dantenas. Rinkitės profesionalias priemones, kurias Jums siūlo Jūsų burnos priežiūros specialistas.

Graži bei spindinti šypsena, tai geriausias papuošalas, kuris gali puošti žmogų, todėl suteikite sau galimybę ir papuoškite save. Tačiau nepamirškite, kad norint išlaikyti dantų baltumą, būtina reguliariai atlikti profesionalią burnos higieną bei laikytis visų burnos priežiūros specialisto rekomendacijų.